Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Savjetovanje s javnošću u postupku donošenja općih akata

Dana 24. svibnja 2024. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o nadzoru i kontroli Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje:

 • Pravilnik o nadzoru i kontroli Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (.pdf)

 • Iskaznica kontrolora (.pdf)

 • Tiskanica Stručno-medicinska ocjena privremene nesposobnosti/spriječenosti za rad osiguranika (.pdf)

 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o nadzoru i kontroli Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do dana 23. lipnja 2024. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 2. svibnja 2024. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o Europskoj kartici zdravstvenog osiguranja:

 • Pravilnik o Europskoj kartici zdravstvenog osiguranja (.pdf)

 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o Europskoj kartici zdravstvenog osiguranja do dana 1. lipnja 2024. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 20. ožujka 2024. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite:

 • Odluka o izmjenama i dopunama odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite (.pdf)

 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite do dana 19. travnja 2024. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 1. veljače 2024. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu Pravilnika o načinu prikupljanja dokumentacije i praćenja ishoda liječenja lijekom s popisa posebno skupih lijekova:

 • Pravilnik o načinu prikupljanja dokumentacije i praćenja ishoda liječenja lijekom s popisa posebno skupih lijekova (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o načinu prikupljanja dokumentacije i praćenju ishoda liječenja lijekom s popisa posebno skupih lijekova do 2. ožujka 2024. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 1. veljače 2024. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Statutu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje:

 • Statut Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (.pdf)
 • Obrazloženje Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do 2. ožujka 2024. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na 88. sjednici održanoj 18. prosinca 2023. godine donijelo je Odluku o usvajanju Plana savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2024. godini

 • Plan savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2024. godini (.pdf)

Dana 1. prosinca 2023. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu Pravilnika o načinu izbora doktora primarne zdravstvene zaštite.

 • Pravilnik o načinu izbora doktora primarne zdravstvene zaštite (.pdf)
 • Izjava o izboru/promjeni izabranog doktora (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o načinu izbora doktora primarne zdravstvene zaštite do 31. prosinca 2023. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 22. kolovoza 2023. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o posebnim standardima i mjerilima njihove primjene u provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Odluke o posebnim standardima i mjerilima njihove primjene u provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o posebnim standardima i mjerilima njihove primjene u provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 21. rujna 2023. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 22. kolovoza 2023. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 21. rujna 2023. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 25. travnja 2023. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 25. svibnja 2023. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 23. ožujka 2023. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja(.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 22. travnja 2023. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Dana 24. veljače 2023. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite.

 • Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite do 26. ožujka 2023. godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Plan savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2023. godini (.pdf)


Dana 30. lipnja 2022. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja

 • Odluka o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 29. srpnja 2022.godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.“


Dana 21. lipnja 2022. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 20. srpnja 2022.godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr


Dana 20. lipnja 2022. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (bolest COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 27. lipnja 2022.godine.

 • Odluka o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 27. lipnja 2022.godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr


Dana 5. siječnja 2022. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (bolest COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 9. siječnja 2022.godine.

 • Odluka o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 9. siječnja 2022.godine na e-mail adresu : zainteresirana.javnost@hzzo.hr.


Plan savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2022. godini


Dana 26. studenoga 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.
Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 28. studenoga 2021.godine.

 • Odluka o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjeni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 28. studenoga 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

Dana 4. listopada 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 3. studenoga 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

Dana 12. kolovoza 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u vezi Nacrta Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite.

 • Odluka o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite do 11. rujna 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 2. srpnja 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite.

 • Odluka o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite do 1. kolovoza 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 20. svibnja 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.
Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 23. svibnja 2021. godine.

 • Odluka o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 23. svibnja 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 4. ožujka 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 3. travnja 2021. godine na e-mail adresu: zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 2. veljače 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Zbog usklađenja s odredbama Dodatka II. Temeljnom Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama („Narodne novine“, broj 66/20.) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 4. veljače 2021.godine.

 • Odluka o izmjenama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 4. veljače 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 14. siječnja 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 16. siječnja 2021.godine.

 • Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi nacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 16. siječnja 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 14. siječnja 2021. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući iznimno se skraćuje i završava s danom 16. siječnja 2021.godine.

 • Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi nacrt Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući do 16. siječnja 2021. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Plan savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2021. godini.

8. prosinca 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 10. prosinca 2020.godine.

 • Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 10. prosinca 2020. godine na e-mail adresu: zainteresirana.javnost@hzzo.hr

4. studenoga 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 5. studenim 2020.godine.

 • Odluka o dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi teksta Odluke o dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 5. studenog 2020. godine na e-mail adresu: zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 21.srpnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjeni Pravilnika o načinu propisivanja lijekova na recept.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjeni Pravilnika o načinu propisivanja lijekova na recept iznimno se skraćuje i završava s danom 23. srpnja 2020.godine.

 • Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu propisivanja i izdavanja lijekova na recept (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjeni Pravilnika o načinu propisivanja lijekova na recept do 23. srpnja 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

Dana 14. srpnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja iznimno se skraćuje i završava s danom 16. srpnja 2020.godine.

 • Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstva (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 16. srpnja 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

8. svibnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima.

 • Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima do 7. lipnja 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

8. svibnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku stavljanja ortopedskih i drugih pomagala na osnovnu i dodatnu listu ortopedskih i drugih pomagala i određivanja cijena ortopedskih i drugih pomagala

 • Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku stavljanja ortopedskih i drugih pomagala na osnovnu i dodatnu listu ortopedskih i drugih pomagala (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o postupku stavljanja ortopedskih i drugih pomagala na osnovnu i dodatnu listu ortopedskih i drugih pomagala i određivanja cijena ortopedskih i drugih pomagala do 7. lipnja 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) te proglašene prirodne nepogode uzrokovane potresom na području grada Zagreba postupak savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima iznimno se skraćuje i završava s 25. ožujkom 2020.godine.

11. ožujka 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima

 • Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima do 10. travnja 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

10. ožujka 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu Pravilnika o izmjenama Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti.

 • Pravilnik o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti (pdf)
 • Tiskanica Prijava o profesionalnoj bolesti (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti do 12. ožujka 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

10. siječnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o načinu i postupku izbora doktora specijaliste medicine rada.

 • Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o načinu i postupku izbora doktora specijaliste medicine rada (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o načinu i postupku izbora doktora specijaliste medicine rada do 9. veljače 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

10. siječnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite.

 • Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite do 9. veljače 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

10. siječnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjeni Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti.

 • Pravilnik o izmjeni Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjeni Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti do 9. veljače 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

8. siječnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama Pravilnika o dentalnoj zdravstvenoj zaštiti iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Pravilnik o izmjenama Pravilnika o dentalnoj zdravstvenoj zaštiti iz obveznog zdravstvenog osiguranja (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama Pravilnika o dentalnoj zdravstvenoj zaštiti iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 7. veljače 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

8. siječnja 2020. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 7. veljače 2020. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

Odlukom o izmjeni Odluke o usvajanju Plana savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2020. godini (KLASA:­­­­­­­­­­­­ 025-04/20-01/32, URBROJ: 338-01-01-20-01 od 30. siječnja 2020. godine) izmijenjen je Plan savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranja o nacrtima općih akata u 2020. godini.

Plan savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2020. godini (pdf).

9. svibnja 2019. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću za Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 8. lipnja 2019. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

 • Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

8. svibnja 2019. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Pravilnika o postupku stavljanja ortopedskih i drugih pomagala na osnovnu i dodatnu listu ortopedskih i drugih pomagala i određivanje cijena ortopedskih i drugih pomagala.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o postupku stavljanja ortopedskih i drugih pomagala na osnovnu i dodatnu listu ortopedskih i drugih pomagala i određivanje cijena ortopedskih i drugih pomagala do 7. lipnja 2019. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr

 • Pravilnik o postupku stavljanja ortopedskih i drugih pomagala na osnovnu i dodatnu listu ortopedskih i drugih pomagala i određivanja cijena ortopedskih i drugih pomagala (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)

21. veljače 2019. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću u vezi Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 23. ožujka 2019. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

 • Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (pdf)
 • Obrazloženje (pdf)
 • Plan savjetovanja s javnošću o nacrtima općih akata Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2019. godini (pdf)

Dana 16. studenog 2018. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 16. prosinca 2018. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr .

 • Odluka o izmjenama i dopunama odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

14. lipnja 2018. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku, uvjetima i načinu utvrđivanja prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku, uvjetima i načinu utvrđivanja prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna do 14. srpnja 2018. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku uvjetima i načinu utvrđivanja prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Rok savjetovanja s javnošću u vezi nacrta prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući produžuje se za 8 dana te traje do 16. lipnja 2018. godine.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst nacrta Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući do 16. lipnja 2018. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

9. svibnja 2018. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja s javnošću o nacrtu prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući.

 • Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Dana 19. veljače 2018. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 20. ožujka 2018. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Nacrt Odluke o osnovama za sklapanje ugovora (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

22. prosinca 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Odluke o utvrđivanju terapijskih i dijagnostičkih postupaka za koje je propisana obveza sudjelovanja za zdravstvenu zaštitu kod izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o utvrđivanju terapijskih i dijagnostičkih postupaka za koje je propisana obveza sudjelovanja za zdravstvenu zaštitu kod izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite do 21. siječnja 2018. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Odluke o utvrđivanju terapijskih i dijagnostičkih postupaka za koje je propisana obveza sudjelovanja za zdravstvenu zaštitu kod izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

22. prosinca 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti do 21. siječnja 2018. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Odlukom o usvajanju dopune Plana savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o nacrtima općih akata u 2018. godini (KLASA:­­­­­­­­­­­­ 025-04/18-01/124, URBROJ: 338-01-01-18-01 od 29. svibnja 2018. godine) dopunjen je je Plan savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranja o nacrtima općih akata u 2018. godini.

Odlukom o izmjeni Odluke o usvajanju Plana savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o nacrtima općih akata u 2018. godini (KLASA:­­­­­­­­­­­­ 025-04/18-01/112, URBROJ: 338-01-01-17-01 od 24. travnja 2018. godine) izmijenjen je Plan savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranja o nacrtima općih akata u 2018. godini.

 • Plan savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o nacrtima općih akata u 2018. godini (.pdf)
 • Dopuna plana savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranja o nacrtima općih akata u 2017. godini (.pdf)

20. rujna 2017. godine završio je postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. 21. kolovoza 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznoga zdravstvenog osiguranja do 20. rujna 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

4. srpnja 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjeni Pravilnika o ovlastima, obvezama i načinu rada liječničkih povjerenstava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjeni Pravilnika o ovlastima, obvezama i načinu rada liječničkih povjerenstava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do 3. kolovoza 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Pravilnik o izmjeni Pravilnika o ovlastima, obvezama i načinu rada liječničkih povjerenstava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

21. lipnja 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima do 21. srpnja 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

11. svibnja 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Odluke o iskaznici osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o iskaznici osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do 10. lipnja 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Odluka o iskaznici osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

10. svibnja 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o jednostavnoj nabavi.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o jednostavnoj nabavi do 9. lipnja 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Pravilnika o jednostavnoj nabavi (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

31. ožujka 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku izbora doktora specijaliste medicine rada.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku izbora doktora specijaliste medicine rada do 30. travnja 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku izbora doktora specijaliste medicine rada (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)
 • Tiskanica - izbor/promjena doktora specijalista medicine rada (.doc)
 • Plan savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o nacrtima općih i drugih akata u 2017. godini (.pdf)

15. ožujka 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima do 14. travnja 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima (.pdf)
 • Obrazloženje (.pdf)

Dana 25. siječnja 2017. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 24. veljače 2017. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Nacrt Odluke o osnovama za sklapanje ugovora (.pdf)
 • DTS šifrarnik (.xlsx)
 • DTP šifrarnik (.xlsx)
 • Obrazloženje (.pdf)

21. studenog 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti do 21. prosinca 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti (.pdf)
 • Obrazloženje uz prijedlog Pravilnika (.pdf)
 • Tiskanica - Prijava o profesionalnoj bolesti (.pdf)
 • Tiskanica - Prijava o ozljedi na radu (.pdf)

Dana 19. listopada 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju specifične zdravstvene zaštite do 18. studenoga 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Odluke (.pdf)
 • Obrazloženje uz prijedlog Odluke (.pdf)

Dana 19. listopada 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o dopunama Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu korištenja prekogranične zdravstvene zaštite.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o dopunama Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu korištenja prekogranične zdravstvene zaštite do 18. studenoga 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Pravilnika (.pdf)
 • Obrazloženje uz prijedlog Pravilnika (.pdf)

Dopuna plana savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o nacrtima općih akata u 2016. godini. - objavljen 11. listopada 2016. godine

 • Dopuna plana (.pdf)

Dana 22. srpnja 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o vrstama zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja koje se ostvaruju na osnovi uputnice i rokovima važenja uputnice.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst prijedloga Odluke o izmjeni Odluke o vrstama zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja koje se ostvaruju na osnovi uputnice i rokovima važenja uputnice do 21. kolovoza 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Odluke (.pdf)
 • Obrazloženje uz prijedlog Odluke (.pdf)

Dana 13. lipnja 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Prijedloga Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do 13. srpnja 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (.pdf)
 • Obrazloženje uz prijedlog Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (.pdf)

Dana 10. lipnja 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta prijedloga izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 24. lipnja 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Nacrt izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora (.doc)
 • DTP šifrarnik (.xlsx)
 • Obrazloženje (.docx)

Dana 1. travnja 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Prijedlog Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o cijeni police dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Prijedloga Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o cijeni police dopunskog zdravstvenog osiguranja do 30. travnja 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Prijedlog Odluke (.pdf)
 • Obrazloženje uz prijedlog Odluke (.pdf)

Dana 11. siječnja 2016. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući do 10. veljače 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Nacrt Pravilnika (.pdf)
 • Obrazloženje za Nacrt prijedloga Pravilnika (.pdf)

Dana 31. prosinca 2015. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Odluku o izmjenama Odluke o sadržaju i obliku isprave kojom se dokazuje status osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Odluke o izmjenama Odluke o sadržaju i obliku isprave kojom se dokazuje status osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do 30. siječnja 2016. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Odluka (.pdf)
 • Obrazloženje uz Odluku (.pdf)

 • Plan savjetovanja sa zainteresiranom javnošću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o nacrtima općih i drugih akata u 2016. godini (.pdf) - objavljeno 18.12.2015.

Dana 2. prosinca 2015. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta prijedloga izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 16. prosinca 2015. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Nacrt izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora (.doc)
 • DTP šifrarnik (.xlsx)
 • DTS šifrarnik (.xlsx)
 • Obrazloženje (.docx)

Dana 30. rujna 2015. godine započeo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta prijedloga izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja do 15. listopada 2015. godine na e-mail adresu zainteresirana.javnost@hzzo.hr.

 • Nacrt izmjena i dopuna Odluke o osnovama za sklapanje ugovora (.doc)
 • DTP šifrarnik (.xlsx)
 • DTS šifrarnik (.xlsx)
 • Obrazloženje (.docx)

, full_html

Podijeli

Tagovi