Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Umirovljenici, premiju dopunskog zdravstvenog možete plaćati putem suglasnosti za obustavu iz mirovine

08.04.2021.
dopunsko zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje (HZMO) svim umirovljenicima omogućuje plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja na osnovi suglasnosti za obustavu iz mirovine.

Pozivamo umirovljenike da, ukoliko to još nisu učinili, odaberu ovaj besplatan i vrlo jednostavan način plaćanja premije. Popunjen i potpisan obrazac suglasnosti možete dostaviti nadležnom regionalnom uredu ili područnoj službi HZZO-a, a za vrijeme pandemije COVID-19 zahtjeve radi ostvarivanja prava iz obveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja zaprimamo i putem elektroničke pošte kako bi ograničili osobne kontakte, štiteći zdravlje osiguranika i radnika HZZO-a.

Obustava od strane HZMO-a provodi se tek nakon zaprimanja i obrade suglasnosti (najčešće nakon mjesec ili dva od zaprimanja), stoga podsjećamo osiguranike koji odaberu ovaj način plaćanja, da samostalno podmiruju trošak premije dopunskog zdravstvenog osiguranja sukladno uputama za plaćanje dostavljenima nakon ugovaranja police sve dok HZMO ne izvrši obustavu mjesečnog iznosa. Informacija o obustavi biti će vidljiva na ispisu mirovine.

Obrazac suglasnosti za obustavu iz mirovine može se preuzeti ovdje.

Podijeli

Tagovi