Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Novosti!

Obavijest o izmjeni tiskanice Potvrda o plaći

Od 1. siječnja 2023. godine Potvrda o plaći umjesto iznosa u kunama će sadržavati iznose u eurima, a kao što je navedeno u smjernicama Ministarstva financija plaće isplaćene do 31. prosinca 2022. godine će se na Potvrdi o plaći iskazivati u kunama, a plaće isplaćene od 1. siječnja 2023. godine će se iskazivati u eurima. Potvrda o plaći će sadržavati napomenu za poslodavce u kojoj će pored navedenog biti naznačeno da će se iznosi isplaćeni u kunama za svaki pojedini mjesec konvertirati u eure te zbrojiti sa iznosima isplaćenim u eurima i podijeliti s brojem sati za koje su isplaćeni. Dobivena satna osnovica (bruto/neto) iskazuje se u eurima.

Potvrda o plaći je sukladno članku 82. stavku 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja ("Narodne novine", broj 49/14., 51/14., 11/15., 17/15., 123/16., 129/17., 9/21. i 90/22. – u daljnjem tekstu: Pravilnik) sastavni dio Pravilnika. Nakon izmjene Pravilnika isti će biti objavljen u „Narodnim novinama“, sa stupanjem na snagu na dan uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Iz smjernica za prilagodbu gospodstava u procesu zamjene hrvatske kune eurom:

obračun prosjeka plaće za bolovanje


Aplikacija e-Zdravstveno

Aplikaciji se pristupa putem mrežne poveznice https://ezdravstveno.hzzo.hr/PoslovniPortal/ umjesto dosadašnje poveznice https://e-usluge.hzzo.hr

Od sada je moguće koristiti internetske preglednike Google Chrome ili Microsoft Edge verzije 85 ili noviji (Edge Chromium) uz ispunjavanje tehničkih preduvjeta i ekstenzija za digitalno potpisivanje.

Tehnički preduvjeti

Podijeli

Tagovi