Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

18.07.2013.

Poštovani osiguranici, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimio je oko 105 000 vaših zahtjeva za europsku karticu zdravstvenog osiguranja.

S obzirom na toliko velik interes HZZO maksimalno koristi raspoložive resurse kako bi naši osiguranici dobili što prije traženu iskaznicu.

Međutim, ako netko od vas hitno putuje u neku od zemalja koje pokriva europska kartica zdravstvenog osiguranja može se javiti u nadležnu područnu službu gdje će mu se odmah izdati certifikat koji je privremeno zamjenjuje.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje obaviješten je da se s državama Europskog ekonomskog prostora (Island, Lihtenštajn i Norveška) te Švicarskom, do daljnjeg ne primjenjuju europski pravni propisi o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti.

Stoga u slučaju privremenog boravka na području Islanda, Lihtenštajna, Norveške i Švicarske ne možete koristiti zdravstvene usluge osnovom Vaše Europske kartice zdravstvenog osiguranja, već za odlazak u te države možete sklopiti policu putnog osiguranja, kao što je to bio slučaj i prije ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

S poštovanjem, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Podijeli

Tagovi