Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

eHZZO Demo dan (Dan-D)

17.11.2022.
ehzzo

Atos kao svjetski lider u području digitalne transformacije i strateški partner projekta eHZZO, 15. studenog 2022. godine održao je prezentaciju Demo dan D gdje su prezentirani rezultati dosadašnjeg rada na funkcionalnostima eHZZO sustava.

Projektom eHZZO razvija se novi IT sustav s ciljem uspostave efikasnijeg upravljanja i nadzora u zdravstvenom sustavu. Novim središnjim IT sustavom HZZO-a povećat će se učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalna razmjena podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama. Sustav će omogućiti lakšu komunikaciju prema vanjskim korisnicima, visoku dostupnost podataka nužnih za upravljanje poslovnim procesima i izvješćivanje. Sustavom se doprinosi zdravstvenoj zaštiti visoke kvalitete te razvoju novih e-usluga za osiguranike.

HZZO kao ključna institucija nacionalnog zdravstvenog sustava razvija novi poslovni informacijski sustav eHZZO s ciljem uspostave efikasnijeg upravljanja i nadzora unutar zdravstvenog sustava, osobito u pogledu upravljanja i praćenja tijeka financijskih sredstava, te bolje zdravstvene zaštite osiguranika koja je u fokusu HZZO-a.

Cilj Demo dana je bio upoznati sve sudionike sa statusom projekta i vizualizacijom aplikacija na kojima se radi i koje su u fazi testiranja. Razvojem ovog najvećeg IT zdravstvenog sustava kojim će se uspostaviti efikasnije upravljanje i nadzor došli smo u fazu kada projekt dobiva svoje konkretno sučelje, na kojemu rade vrhunski stručnjaci Atosa i HZZO-a.

Projekt u dosadašnjim brojkama:

prikaz

Informacijski sustav eHZZO-a u nastajanju je je pokazao da nas čeka još puno posla, radionica, testiranja, migracija, integracija i ostalih procesa koji su izuzetno tehnički zahtjevni i izazovni. Tim ljudi koji radi na ovom velikom projektu, važnom za cjelokupni zdravstveni sustav RH, nas je još jednom podsjetio koliko dobra organizacija i suradnja može biti inspiracija za velike poslovne poduhvate.

eu

EUeu

Podijeli

Tagovi