Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Novi lijekovi na listama lijekova HZZO-a

25.04.2023.
lijekovi

U redovnoj proceduri na liste lijekova HZZO-a uvrštene su generičke paralele lijekova te novi oblici već postojećih lijekova, a od novih lijekova, od kojih su neki kliničke paralele postojećim lijekovima, na listu su uvršteni:

darvadstrocel (Alofisel) za liječenje perianalnih fistula u bolesnika s Crohnovom bolešću, abrocitinib (Cibinqo) za liječenje teškog atopijskog dermatitisa, filgotinib (Jyseleca) za liječenje reumatoidnog artritisa, polatuzumab vedotin (Polivy) za liječenja difuznog B velikostaničnog limfoma i lijek ponesimod (Ponvory) za liječenje relapsno-remitirajuće multiple skleroze.

Na Dopunsku listu lijekova stavljen je novi lijek opikapon (Ongentys) za liječenje uznapredovalog stadija Parkinsonove bolesti.

Na osnovi zaprimljenih pojedinačnih zahtjeva predstavnika proizvođača pomagala, za određena ortopedska i druga pomagala s osnovne liste pomagala HZZO-a povećane su cijene s ciljem osiguranja kontinuiteta opskrbe pomagalima unutar skupine pomagala kod šećerne bolesti, očnih i tiflotehničkih pomagala, pomagala za disanje, ortoza i ortoproteza te tzv. drugih pomagala koja se koriste kod oboljelih koji se liječe od malignih bolesti.

Podijeli

Tagovi