Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Obavijest osiguranicima: Ne nasjedajte prevarantima

02.12.2021.
HZZO poziva građane

Putem dojava medija i građana, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obavješten je kako se ovih dana na području Zagreba opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Jedna je osiguranica s područja Zagreba prijavila da joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu“. Prevarant se čak poziva na prava iz zdravstvenog osiguranja.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Građane, koji se nađu u spomenutoj situaciji, pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji.

Podijeli

Tagovi