Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Primopredaja umjetnih pužnica u KBC "Sestre milosrdnice"

10.06.2013.

Danas, 10. lipnja 2013. godine u ravnateljstvu KBC "Sestre milosrdnice", Vinogradska 29 u Zagrebu izvršena je primopredaja umjetnih pužnica.

Od strane KBC Sestre milosrdnice, sudjelovali su sanacijska upraviteljica KBC Sestre milosrdnice prof.dr.sc. Vesna Šerić, dr.med. , predstojnik Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, prof.dr.sc. Vladimir Bedeković i dr. Mihael Ries, a od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) pužnice su predali ravnatelj HZZO-a prim. Siniša Varga, dr.med.dent., pomoćnica za zdravstvenu zaštitu mr. Dubravka Pezelj Duliba, dr.med. i rukovoditelj Službe za odnose s javnošću Nenad Korkut, dr.med.spec.ortoped.

HZZO je izdvojio 2.949.072,00 kuna za 32 uređaja umjetnih pužnica koje je Vinogradskoj bolnici isporučila tvrtka Medical Intertrade d.o.o.

HZZO nabavlja umjetne pužnice putem javnog natječaja od srpnja 2007. godine. Nabavljene pužnice dodjeljuju se djeci i odraslima temeljem ocjene Povjerenstva za davanje stručnog mišljenja o potrebi ugradnje umjetne pužnice. Kandidati se boduju prema utvrđenim kriterijima te se formira lista osiguranih osoba temeljem koje se dodjeljuju pužnice, s time da djeca imaju prioritet. Više nema listi čekanja kakve su bile prije provođenja postupka javne nabave preko HZZO-a.

Od ukupnog broja nabavljenih pužnica u 2011., 2012. i 2013. godini po 20 pužnica svake godine je nabavljeno za djecu.

Podijeli

Tagovi