Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

U Stockholmu održan sastanak upravljačkog odbora projekta epSOS

18.06.2013.

U srijedu 12. lipnja 2013. u organizaciji Švedske asocijacije lokalnih i regionalnih vlasti (SALAR) u Stockholmu je održan kvartalni sastanak upravljačkog odbora projekta epSOS, na kojem je ispred HZZO-a, jedinog hrvatskog predstavnika u projektu, kao zamjenik članice odbora Tatjane Prenđa Trupec, mag.ing.el. sudjelovao mr.sc. Hrvoje Belani, dipl.ing.el.

Na sastanku su, između ostalog, članovima odbora objavljeni rezultati 4. ciklusa ispitivanja programske podrške epSOS Nacionalnih kontaktnih točaka prije ulaska u fazu pilotiranja, prema kojima su sve zemlje sudionice ciklusa uspješno završile ispitivanja. Među njima Hrvatska je jedina ispitivala međudržavnu razmjenu e-recepata, uz podršku Italije i Finske, dok su razmjenu sažetaka o pacijentima ispitivali Slovenija, Malta i Turska.

Kao epSOS Nacionalna kontaktna točka za Hrvatsku imenovan od strane Ministarstva zdravlja, HZZO tijekom ljetnih mjeseci priprema pilot uslugu dohvata e-recepata talijanskih i finskih pacijanata koja će u prvom koraku zbog praktičnih razloga obuhvatiti nekoliko odabranih ljekarni u Hrvatskoj. Također je dogovoren probni dohvat e-recepata s Danskom i Švedskom. Koristi se tehničko rješenje OpenNCP s javno dostupnim izvornim kodom, čiji je sastavni dio web portal za dohvat e-recepata iz inozemstva. HZZO je već zadovoljio sigurnosne zahtjeve, a ubrzano se radi i na ispunjavanju svih pravnih uvjeta za pokretanje pilot usluge.

Podijeli

Tagovi