Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Obavijest o izdavanju Europske kartice zdravstvenog osiguranja

22.05.2024.
EHIC

Zbog planiranih radova vezanih uz uvođenje novog informatičkog sustava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), u razdoblju od 30. 5. do 2. 6. 2024. godine neće biti dostupna usluga podnošenja zahtjeva za izdavanje Europske kartice zdravstvenog osiguranja putem web stranice HZZO-a i e-Građana.

Isto tako, na dan 31. 5. 2024. godine neće raditi redomati za izdavanje Europske kartice zdravstvenog osiguranja, koji su uobičajeno dostupni na lokacijama HZZO-a u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Molimo osigurane osobe, koje planiraju putovanje u druge države članice EU, EEA, Švicarsku i Ujedinjeno Kraljevstvo i kojima je potrebna Europska kartica zdravstvenog osiguranja, da se 31. 5. 2024. godine obrate najbližem uredu HZZO-a (https://hzzo.hr/kontakt), gdje će im na zahtjev, za razdoblje boravka u inozemstvu, biti izdan Certifikat koji zamjenjuje Europsku karticu zdravstvenog osiguranja. Radi se o potvrdi osnovom koje se u spomenutim državama ostvaruje pravo na neodgodivu zdravstvenu zaštitu na isti način kao i s Europskom karticom zdravstvenog osiguranja.

Podijeli

Tagovi