Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

O projektu

JOINT ACTION ON IMPLEMENTATION OF DIGITALLY ENABLED INTEGRATED PERSON-CENTERED CARE - JADECARE
ZAJEDNIČKA AKCIJA ZA PROVEDBU DIGITALNO OMOGUĆENE INTEGRIRANE SKRBI USMJERENE NA POJEDINCA

JADECARE projekt je financiran u sklopu Trećeg zdravstvenog programa Europske unije te se njime namjerava pridonijeti inovativnim, učinkovitim i održivim zdravstvenim sustavima, pružajući stručnost i razmjenu dobrih praksi kako bi se pomoglo državama članicama u poduzimanju reformi zdravstvenog sustava i digitalne transformacije.

O ČEMU SE RADI?

JADECARE pruža pomoć u obliku jačanja kapaciteta i mogućnosti zdravstva da se što lakše nose sa važnim stavkama transformacije zdravstvenog sustava s naglaskom na prelazak na digitalizirani osobniji pristup pacijentu kao pojedincu. U projektu sudjeluje 17 zemalja članica Europske unije. Kako bi se ostvarila adekvatna podrška zamišljena projektom JADECARE, četiri primjera dobre prakse su ponuđena zemljama članicama uz pomoć prilikom implementacije tih primjera dobre prakse u vlastite zdravstvene sustave.

S obzirom da stanovništvo postaje sve starije, s većim brojem kroničnih bolesti i multimorbiditeta, povećava se i opterećenje zdravstvenog sustava te potreba za unaprjeđenjem sustava zdravstvene skrbi kako bi postao što koordiniraniji i sveobuhvatniji na korist samog pojedinca. Da bi se to omogućilo, potrebna su inovativna rješenja koja uključuju uporabu novih tehnologija, proizvoda i organizacijskih promjena.

Inovativni digitalni alati i usluge imaju svoj potencijal i dosad su se pokazale vrlo korisnima u primjerima dobre prakse i to na način da su olakšavale promjenu zdravstvenog sustava u sustav koji je usmjereniji na pojedinca i omogućava ciljanu i poboljšanu skrb. Provedba JADECARE projekta će pridonijeti inovativnom, efektivnom i održivom zdravstvenom sustavu, pritom omogućavajući ekspertizu i dijeljenje primjera dobre prakse rješenja zdravstvene skrbi koje je usmjereno na pojedinca uz digitalizaciju, a sve kako bi se zemljama članicama dala potpora u provedbi reformi održivih zdravstvenih sustava.

ŠTO MI RADIMO?

Projekt je podijeljen na osam radnih paketa.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kao pridruženi partner Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, sudjeluje u implementaciji dobrih praksi, kroz dva radna paketa, i to: u dijelu koji se odnosi na baskijsku zdravstvenu strategiju u starenju i kroničnosti, prijenos i usvajanje dobre prakse integrirane skrbi, s opisom sadržanim u radnom paketu 5 „Basque Health Strategy in Ageing and Chronicity“, kao i u dijelu koji se odnosi na digitalnu mapu puta prema integraciji i primjeni dobre prakse u zdravstvenom sektoru, s opisom sadržanim u radnom paketu 8 „Digital Roadmap towards an Integrated Health Care Sector“.

GDJE SAMO SAD?

Projekt JADECARE je počeo 1. listopada 2020. godine i trajat će do 30. rujna 2023. godine.

Kreirana je službena internetska stranica projekta te više o projektu možete pronaći na ovoj poveznici: https://www.jadecare.eu/ .

Podijeli

Tagovi