Skoči na glavni sadržaj Skoči na pretragu

Languages

English English EN

Iskaznica zdravstveno osigurane osobe

 • > aria-hidden=
  Što napraviti u slučaju gubitka zdravstvene iskaznice?

  Gubitak iskaznice zdravstveno osigurane osobe HZZO-a korisnik je obvezan prijaviti najbližem regionalnom uredu, područnoj službi, odnosno ispostavi područne službe HZZO-a. Prijavu gubitka i zahtjev za izdavanje nove iskaznice zdravstveno osigurane osobe HZZO-a korisnik može dostaviti i elektroničkom poštom na jednu od adresa elektroničke pošte prema mjestu svoga prebivališta odnosno boravišta koje su objavljene u rubrici Kontakti za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja HZZO . Uz zahtjev korisnik je obvezan navesti svoje ime i prezime , OIB ili MBO i broj telefona te priložiti presliku osobne iskaznice.

 • > aria-hidden=
  Kako prijaviti promjenu prezimena ili adrese stanovanja?

  Promjenu podataka kao što su primjerice adresa stanovanja ili imena i prezimena osigurane osobe, pored poslodavca kojem je to omogućeno preko aplikacije e-Zdravstveno, može zatražiti i osigurana osoba HZZO-a.

  Promjena podataka prijavljuje se najbližem regionalnom uredu, područnoj službi, odnosno ispostavi područne službe HZZO-a.

  Promjena podataka se može zatražiti i elektroničkom poštom na jednu od adresa elektroničke pošte prema mjestu prebivališta odnosno boravišta osigurane osobe koje su objavljene u rubrici Kontakti za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja HZZO.

  U prijavi je potrebno navesti koji podaci se mijenjaju te kako glase novi podaci uz obvezno prilaganje preslike osobne iskaznice i broja telefona osigurane osobe.

 • > aria-hidden=
  Što napraviti kada rok važenja zdravstvene iskaznice istekne?

  Osiguranik koji posjeduje iskaznicu zdravstveno osigurane osobe kojoj je rok važenja otisnut na njoj istekao, prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja ostvaruje osnovom te iskaznice za vrijeme dok ima utvrđen status osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju, a do izdavanja nove iskaznice.
  O navedenom obaviješteni su svi ugovorni subjekti (izabrani doktori, ljekarne i dr.).